Een dag op het kinderdagverblijf

Dagritme

Sarah (2,5) gaat een dag naar het Kinderdagverblijf bij Kinderopvang Bimbola

07:00 uur tot 09:00 uur:

‘Goedemorgen Sarah, wat gezellig dat je er weer bent!’  Tussen 07:30 en 09:00 uur worden de kinderen gebracht. Mama praat nog even met de pedagogisch medewerker, want Sarah heeft niet zo goed geslapen dus ze is een beetje moe. Sarah ziet Samira, haar vriendinnetje, en de dames zijn al druk in de weer in de poppenhoek. ‘Dag Sarah, fijne dag!’, zegt mama

09:00 uur  tot 09:30 uur:

'Komen jullie aan tafel? We gaan gezellig een liedje zingen, fruit eten en water drinken.'

09:30 tot 11:30 uur:

De jongere kinderen gaan naar bed. ‘Kom, we trekken de jas aan en gaan naar buiten.’ Dat vindt Sarah altijd fijn. Lekker buitenspelen met de fietsen en ravotten op het speelplein. Soms gaan ze naar de grote speeltuin in de buurt. Als Sarah naar binnen gaat, wast ze meteen haar handen. We lezen een boekje en gaan dan aan tafel.

11:30 uur

‘Kom lieve kinderen, we gaan aan tafel. Lekker een boterham eten en een beker melk drinken.’ Sarah vindt dit altijd een gezellig moment. Eerst zingen we een liedje, en dan gaan we eten. ‘Wat wil je op brood, Sarah? Appelstroop? Kipfilet?' Vandaag wordt het appelstroop.

 

BolaOpDeKop

13:00 uur

Sarah gaat naar bed. Ze slaapt nog één keer overdag. Ze loopt al naar haar bed. Ze heeft een vast bedje, dus ze weet precies waar ze in mag liggen.

14:30 tot 15:00

‘Lekker geslapen, Sarah?’ Ze was erg moe, dus ze heeft lang geslapen! ‘Zullen we naar de wc gaan?’ Sarah oefent al met plassen op het potje. Dat doet ze thuis ook. Ze ziet het andere kinderen doen, dus ze probeert het graag! Joepie, het lukt! ‘Wow, goed gedaan! Kom, we crackers en yoghurt eten. En drinken een lekker kopje thee.’ Na het eetmoment doen ze leuke dansspelletjes in de gang en maakt Sarah nog een mooie tekening.

16:45 uur

‘Kijk eens, vandaag hebben we een lekkere warme maaltijd, een vegetarische stamppot.’ Sarah wast snel haar handen en gaat aan tafel. Ze is gek op stamppot!

17:15 uur tot 19:00 uur


Sarah ziet papa en rent op hem af. ‘Hi schatje, heb je een leuke dag gehad?’ ‘Jaaaa!’, zegt Sarah enthousiast. Papa praat nog even met de pedagogisch medewerker en hoort dat het goed is gegaan en dat ze lekker heeft geslapen dus niet meer moe is. Heel fijn! Tot de volgende keer, Sarah!

Bim&BolaSpelen