Ons pedagogische kwaliteit

Alle kinderen verdienen een omgeving waarin zij optimaal kunnen ontwikkelen. We hebben dan ook veel aandacht voor onze pedagogische kwaliteit. Ofwel: hoe gaan wij met uw en andere kinderen om? Hoe bieden wij die kwaliteit? We sommen het op.

  • Onze binnen- en buitenruimtes zijn zo ingericht dat ze de ontwikkeling stimuleren.
  • We hebben sterke pedagogische medewerkers die doorlopend geschoold en gecoacht worden.
  • We hebben een eigen pedagogisch team dat de kwaliteit van onze kinderopvang waarborgt.

Pedagogisch team

Het pedagogisch team van Kinderopvang Bimbola, bestaande uit HBO medewerkers met een pedagogische achtergrond, helpt bij het verder verbeteren van de pedagogische kwaliteit. Zo draaien zij bijvoorbeeld regelmatig mee op VVE groepen. Ook coachen zijn medewerkers in hun pedagogisch handelen. En als er kinderen zijn waarbij extra zorg nodig is, adviseren zij. Zo werken we doorlopend aan onze kwaliteit. Niets dan het beste is namelijk goed genoeg voor uw kind!

Download: Pedagogisch beleid Kinderopvang Bimbola (PDF)

KDV-Carroussel-14

Lekker spelen bij Bimbola!

Bim3

Belangrijk bericht

Donderdagochtend 20 september heeft er een vreselijk ongeval plaatsgevonden met een elektrische bolderkar van een andere kinderopvangorganisatie bij een spoorwegovergang in Oss. Hierbij zijn vier kinderen om het leven gekomen en twee personen zwaargewond geraakt. De aanleiding van het ongeval is nog niet bekend, dit wordt momenteel onderzocht.

Wat we tot nu toe weten is dat de elektrische bolderkar van het merk Stint is, het merk dat Kinderopvang Bimbola ook gebruikt.

We zijn enorm geschrokken en aangeslagen door dit tragische ongeval.

Kinderopvang Bimola besteedt veel aandacht aan een veilig gebruik van onze Stints. Ons personeel moet een ‘rijbewijs’ halen om onze Stints te mogen besturen. Ook worden onze Stints regelmatig onderzocht en onderhouden. Kinderopvang Bimbola heeft de elektrische bolderkarren nu bijna drie jaar in gebruik, en tot op heden hebben zich geen problemen met de Stints voorgedaan.

Hoewel we zelf niet bekend zijn met klachten over onze Stints, willen we elk risico uitsluiten voor onze kinderen en medewerkers.

We hebben daarom besloten om de Stints niet meer in te zetten en eerst de uitkomsten van het onderzoek af te wachten. Waar nodig zal vervangend vervoer worden ingezet.

Heeft u een vraag? Dan kunt u contact met ons opnemen via onderstaande button.