Activiteiten op de buitenschoolse opvang

Bijzondere activiteiten en workshops voor kinderen van 0 t/m 12 jaar uit Rotterdam en omgeving

Op onze locaties bieden wij veel activiteiten aan op het vlak van sport/bewegen, kunst en natuur. We hebben zelfs een eigen kunst- en sportteam! Zij werken zowel op het kinderdagverblijf als de buitenschoolse opvang. De activiteiten op het vlak van natuur zijn we op dit moment verder aan het ontwikkelen. Want zeg nou zelf: niets zo leuk als lekker vies worden en stampen in plassen!

Kunstteam

Ons Kunstteam onder leiding van kunstcoördinator Ada bedenkt de leukste creatieve activiteiten in het Crea Lab. Binnen de lijntjes kleuren doen we niet. Sterker nog: kleurplaten zie je niet bij Kinderopvang Bimbola. We zijn bezig onze eigen tekenmethode te ontwikkelen.

Milieubewust, dat zijn we ook. Op iedere locatie staat een ‘afvalkast.’ Met dit kosteloze materiaal, maken we de mooiste kunstwerken! De creativiteit en fantasie wordt op deze wijze enorm geprikkeld!

 

Ada, Coordinator Kunst

Ada

Sportteam

Er werken maar liefst bijna 20 sportleiders bij Kinderopvang Bimbola. Onder leiding van sportcoördinator Abdel zorgen zij ervoor dat heel Bimbola beweegt. Uniek in de kinderopvang in Rotterdam! Wat organiseren onze sportleiders?

Sportdagen

Sportclinics/workshops op de buitenschoolse opvang

Pauzesport (sporten op de tussenschoolse opvang)

Sportieve wijkactiviteiten

Zwemles tijdens de BSO (op een aantal locaties)

Sporttoernooien

Bekijk hier meer over de activiteiten van het sportteam (PDF)

Abdel-Coordinator-Sport

Abdel

Bola2

Belangrijk bericht

Donderdagochtend 20 september heeft er een vreselijk ongeval plaatsgevonden met een elektrische bolderkar van een andere kinderopvangorganisatie bij een spoorwegovergang in Oss. Hierbij zijn vier kinderen om het leven gekomen en twee personen zwaargewond geraakt. De aanleiding van het ongeval is nog niet bekend, dit wordt momenteel onderzocht.

Wat we tot nu toe weten is dat de elektrische bolderkar van het merk Stint is, het merk dat Kinderopvang Bimbola ook gebruikt.

We zijn enorm geschrokken en aangeslagen door dit tragische ongeval.

Kinderopvang Bimola besteedt veel aandacht aan een veilig gebruik van onze Stints. Ons personeel moet een ‘rijbewijs’ halen om onze Stints te mogen besturen. Ook worden onze Stints regelmatig onderzocht en onderhouden. Kinderopvang Bimbola heeft de elektrische bolderkarren nu bijna drie jaar in gebruik, en tot op heden hebben zich geen problemen met de Stints voorgedaan.

Hoewel we zelf niet bekend zijn met klachten over onze Stints, willen we elk risico uitsluiten voor onze kinderen en medewerkers.

We hebben daarom besloten om de Stints niet meer in te zetten en eerst de uitkomsten van het onderzoek af te wachten. Waar nodig zal vervangend vervoer worden ingezet.

Heeft u een vraag? Dan kunt u contact met ons opnemen via onderstaande button.